תשליכוהו

בישול בלי ביצים

בבישול ובאפיה ביצים משמשות לעתים קרובות כדי להדביק יחד את שאר החומרים בתערובת.

לעתים קרובות אפשר להוריד את הביצה מהמתכון בלי שתהיה לזה שום השפעה. זה בדרך-כלל המצב במתכון שיש בו רק ביצה אחת.

במקרים אחרים אפשר להדביק את העיסה באמצעים אחרים:

מחית תפוחי-אדמה יכולה להדביק קציצות ופשטידות, וכך גם קמח תפוחי-אדמה. קורנפלור מדביק נהדר כופתאות, וקמח חומוס הוא רק אחת החלופות המצוינות בטיגון ובטיגון עמוק (גרגרי חומוס, כדאי לזכור, הם הבסיס לפלאפל). גם קמח רגיל, טחינה גולמית, מחית משעועית מבושלת (או מקטניות אחרות), קמח סויה וחמאת בוטנים יכולים להצמיד את המרכיבים יחד. במתכונים שטעם של בננה מתאים להם אפשר להחליף כל ביצה בחצי בננה שנמעכה ביסודיות עד קבלת מרקם "ביצתי".

בעוגות יש לביצים מוקצפות תפקיד גם ביצירת מרקם מאוורר. חלק מהמתכונים של עוגות ללא ביצים משתמשים לצורך זה בשילוב של סודה לשתיה וחומץ.

גם למאכלי ביצים טיפוסיים, כמו ביצה מקושקשת, שקשוקה וחביתה יש מקבילות ללא ביצים.

לחצו כאן לטיפים נוספים לבישול ללא ביצים

מקבילות ביצה

בבישול ללא ביצים אפשר להיעזר ברשימה הזו. כל אפשרות מקבילה לביצה אחת.